De ce e util pentru copii să învețe IT?

Într-o eră în care inovațiile tehnologice schimbă lumea cu o viteză amețitoare, cunoștințele IT devin la fel de importante ca scrisul și cititul. În viitor, copiii vor avea nevoie nu doar să știe cum să folosească un computer sau device-uri mobile, ci și să le folosească în moduri inovatoare în viața de zi cu zi și în viitoarea carieră.
Iată câteva motive pentru care copilul tău are nevoie de cunoștințe de IT încă de la această vârstă:
Limbajele computerelor au devenit universale - IT-ul e o nouă limbă universală și un domeniu în care apar rapid noi ocupații. Inovațiile se extind cu repeziciune în orice domeniu de activitate și va fi nevoie de tot mai mulți specialiști IT.


Device-urile interconectate schimbă lumea - Acestea vor da formă viitorului copiilor, la fel cum matematica sau chimia dau formă prezentului. În mai puțin de 20 de ani, inabilitatea de a folosi computerele va fi similară cu analfabetismul.


Copiii învață mai bine și mai rapid - Mintea flexibilă și deschisă îi face să învețe lucruri precum codarea cu mult mai ușor decât adulții. IT-ul le formează gândirea logică, care îi ajută să înțeleagă mai ușor orice proces.


IT-ul crește capacitatea de a rezolva probleme - Materiile legate de IT ajută copilul să își dezvolte gândirea critică și să găsească rapid soluții pentru problemele de zi cu zi.


IT-ul dă frâu liber creativității - Le întărește încrederea în propriile puteri și le încurajează creativitatea. Pot să creeze o lume cu posibilități nelimitate, unde au propriile metode și soluții.


Copilul tău este la vârsta în care își dezvoltă 95% din competențele de bază, pe care le va folosi în viața de adult. E perioada în care curiozitatea îl determină să absoarbă informația precum un burete. Depide de tine, ca părinte, la ce nivel și calitate de informații îl expui.


Află ce va învăța copilul tău în impact A&C